Udover de 23 spillere, der blev udtaget til kampen mod Andorra hos Rugbyklubben Speed i lørdags, havde landstrænerne indkaldt 5 'udviklingsspillere' til at deltage i forberedelserne til kampen – yngre spillere, der deltog i træningslejren den 17.-18. september, men som endnu ikke er blevet udtaget til landsholdet.
Junaire Brown forklarer: "Idéen med 'udviklingsspillere' er bestemt ikke ny inden for rugby. Mange hold har udviklingsspillere, især til at hjælpe med spillerantal under træning. Men mest for at hjælpe overgangen fra f.eks. U20 til senior. Her i Danmark har vi ikke den pipeline, så det er endnu vigtigere at have ’bobler’, der har potentialet til at repræsentere Danmark i fremtiden – for at de på egen hånd kan se, hvad der skal til for, at de kan tage det næste skridt.”
Marcus Borup (Chelmsford RFC, tidligere Frederiksberg) blev oprindeligt indkaldt til at følge kampen Danmark-Andorra som udviklingsspiller, men en skade til Malte Madsen (Speed) betød, at Marcus fik en plads på bænken og kom ind i kampens anden halvleg og spillede meget effektivt i en fase af kampen, hvor Danmark beseglede sejren.
De øvrige fire udviklingsspillere, der fulgte kampen på tæt hold, var Sander Kristoffersen (Frederiksberg), Halfdan Aksel Broe Borch (CSR/Nanok), samt Christian Kilsdal og Rasmus Næsby Brofeldt (begge Speed)
Junaire fortsætter: ”Intentionen var, at de skulle opleve holdets kultur og forberedelser. Jeg håber, at de henter motivationen fra erfaringen til at arbejde rigtig hårdt henover den danske vinter så de kan være med til at kæmpe om en plads på holdet til foråret. Jeg håber også, at de tager tilbage til deres klubber, fortæller om deres oplevelse til deres yngre holdkammerater – og forhåbentlig også inspirerer dem.
Udviklingsspillerne siger selv, at det var en positiv, lærerig oplevelse. Rasmus kommenterer: ”Jeg var overrasket over, hvor godt de etablerede spillere tog imod os nye. Det var fedt! Det var fedt at være med til træningen – man følte sig som en del af holdet”.
Sander supplerer: ”Det var en meget fed oplevelse, som gav et godt indblik i hvordan det er at være en del af holdet. Til den dag vi selv bliver valgt.” ´
Halfdan: ”Det var en kæmpe fornøjelse at være med til træningerne. Og lige så stille, følte man, at man blev en del af holdet. Det indblik i hvordan tingene foregår, som Sander nævner – det var fedt at få. Da det også forbereder én lidt”.
Halfdan påpeger dog, at det ikke var ubetinget positivt at være med til kampen som udviklingsspiller: ”Der var dog én ting, der var surt ved at være ’development player’ – ikke at spille! At træne og arbejde sammen – og så ikke være med spillerne når det gælder inde på banen. Det var lidt hårdt".
Rasmus: ”Jeg kan godt følge, hvad Halfdan siger. Men for mig er det også bare en motivationsfaktor. Det er helt klart, at dét, at få lov til at være så tæt på landsholdet og en landskamp – det vil få mig til at træne hårdere”.
Halfdan: ”Ja – virkelig! Jeg har fået SÅ meget blod på tanden!”
Foto: Sportschef Mikael Lai Rasmussen med udviklingsspillerne i forbindelse med landskampen.