Hvorfor ishockey og hvorfor KSF

Hvorfor ishockey?

Ishockey er verdens hurtigste hold-sport med fokus på både bevægelse, balance, styrke, motorik og taktik - og samtidig en sport, hvor man skal indgå i et fællesskab og sammen kæmpe for at nå sine mål. Hermed er ishockey også en sport, hvorigennem man udvikler sig både fysisk og mentalt og tilegner sig både individuelle og sociale-kompetencer, som man kan tage med sig i alle livets andre elementer.


Samtidig er ishockey en sport for børn og voksne i alle aldre - både piger som drenge. Vores yngste medlemmer i KSF er 3 år gamle – og allerede fra 4-5 års alderen er der godt gang i skøjterne – og de ældste over 70 år.


Ikke mindst er ishockey faktisk en af de sportsgrene, hvor der (stik mod hvad mange tror) er færrest skader blandt ungdoms-spillerne.  Så selvfølgelig skal alle børn spille ishockey!


Selvom ishockey er en sport, hvor der er behov for en del udstyr, så behøver det faktisk ikke at være specielt dyrt – udstyret kan typisk holde i mange sæsoner (og børn kan passe udstyret i flere sæsoner), og der er også mulighed for at købe og sælge brugt udstyr. Du kan læse mere om udstyr til ishockey her.


Hvorfor KSF?

KSF har i dag hjemsted i en nyopført skøjtehal på Østre Gasværks-grunden i København med alle de faciliteter, som man kan ønske sig i en moderne ishockey-hal.


Med sine ca. 450 medlemmer er KSF i dag en af de største ishockey-foreninger i Danmark. KSF blev stiftet i 1869 på søerne i København (hvor Søpavillonen i øvrigt i 1896 blev opført som klubhus til KSF), hvormed KSF samtidig er den ældste skøjte- og ishockeyforening Nord-europa. KSF er således både en meget aktiv forening i dag - og har en stolt og traditionsrig historie som få.


I KSF lægger vi stor vægt på vore værdier, visioner og mission. KSF er og skal  være et sted, hvor alle har det sjovt og udvikler sig både individuelt og som del af et hold. Spillerne lærer at indgå i et fællesskab, hvor spillerne både sportsligt og personligt, individuelt og som hold udvikler sig og lærer at arbejde mod sine mål – og allervigtigst at have det sjovt med og omkring dette. Både trænere og ledere er meget opmærksomme på, hvordan vi taler til og omgås hinanden, og alle trænere følger selvfølgelig Dansk Ishockey Unions kursus- og udviklingsprogram. Der kan læses mere om klubbens værdier, vision og mission her.

At KSF er en forening betyder også, at det netop er medlemmerne, der sammen driver og sætter retningen for foreningen. Hermed har alle medlemmer også rig mulighed for at være med til at sætte deres præg på foreningen. Det forventes, at alle medlemmer bidrager, hvor de kan.


I KSF ønsker vi at gøre ishockey tilgængeligt for alle, som ønsker at spille ishockey i København. Derfor har vi et princip om, at vi ikke ønsker at generere overskud på de events, cups, camps, osv., som vi afholder – så vi netop gør det så billigt som muligt, så alle forhåbentligvis kan være med!


I KSF har vi hold, så der gerne skulle være noget for alle. På ungdomssiden har vi hold i alle ungdoms-årgange, og på seniorsiden har vi såvel motionist-hold for helt nye senior-skøjteløbere m/k. Vi har også 2. division og 2 old boys hold.

Vi tilbyder en 1 måneds gratis prøvetid for nye spillere.